O nama

Lesaffre

Lesaffre kao ključni globalni igrač na području fermentacije s iskustvom preko jednog stoljeća, prometom od 2,7 milijarde eura, uspostavljenim na svim kontinentima, broji 11.000 zaposlenih i 96 nacionalnosti. Snagom iskustva i raznolikosti surađujemo s kupcima, partnerima i istraživačima kako bismo pronašli sve relevantnije odgovore na sve veće potrebe za hranom, zdravljem i prirodnim, ujedno poštujući naš okoliš. Shodno tome svakodnevno istražujemo i otkrivamo beskrajni potencijal mikroorganizama.

 

Kako prehraniti 10 milijardi ljudi na zdrav način u 2050. godini zdravim iskorištavanjem resursa našeg planeta glavno je pitanje i pitanje bez presedana. Vjerujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.

 

Zajedničkim snagama radimo za bolju njegu i zaštitu planete.

 

Za više informacija posjetite stranicu: www.lesaffre.com.

Lesaffre Adriatic

Lesaffre Adriatic formiran je 2000. godine akvizicijom ranijeg PLIVA pogona za proizvodnju Kvasca i Pekarskih dodataka (firma Kvasac d.o.o.) sa tradicijom dugom 140 godina.

 

Sjedište tvrtke je u Prigorju Brdovečkom pored Zagreba, gdje je  locirana uprava s proizvodnjom Pekarskih Dodataka te Pekarski razvojni Centar.

 

Lesaffre Adriatic  pokriva šest zemalja Adriatic regije: Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju, Kosovo i Makedoniju.

 

Lesaffre Adriatic potpunosti je “Baking Solution” kompanija koja preko lokalnog razvojnog centra u Zagrebu te Pekarskih centara u BiH i Albaniji osigurava Lesaffre partnerima stručnu podršku u razvoju i lansiranju pekarskih proizvoda najviše kvalitete i standarda.

 

Tvrtka ima 90 zaposlenih i posjeduje sve standarde  i certifikate, te vrhunske pekarske brandove kao što su Di-go, Magimix i Livendo.

KVALITETA

 

Uspjeh tvrtke na tržištu je uspjeh cjelokupnoga tima. Svi djelatnici Lesaffre Adriatic svojim predanim radom, znanjem, vještinama i kontinuiranim usavršavanjem doprinose sveukupnoj kvaliteti naših proizvoda.

Kao proizvođači polaznih materijala za pekarstvo svjesni  smo odgovornosti za  sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Zdravstvenu ispravnost i sigurnost proizvoda jamčimo uvedenim ISO 22000 Sustavom upravljanja sigurnošću hrane. Pristup sigurnosti hrane i kvaliteti definiran je i u Politici sustava sigurnosti hrane, jednim od temeljnih dokumenata sustava upravljanja. Kontrola proizvoda, sirovina i procesa proizvodnje provodi se u internom laboratoriju te u neovisno ovlaštenim laboratorijima za analizu namirnica. Takvim se kontroliranim postupkom cijenjenim kupcima potvrđuje kvaliteta i zdravstvena sigurnost naših proizvoda.

LESAFFRE_ADRIATIC_Prigorje Brdovečko_UKAS_FSSC_hr
LESAFFRE_ADRIATIC_Prigorje Brdovečko_UKAS_FSSC_eng

SIGURNOST

 

Politika zaštite zdravlja i sigurnosti na radu

 

Tvrtka je posvećena  stalnom unapređenju zaštite zdravlja, sigurnosti na radu i dobrobiti svih zaposlenika, drugih osoba, te našeg utjecaja na susjedstvo i lokalnu zajednicu u cjelini.

Kako bi postigli ovaj cilj, mi ćemo:

  • Osigurati i brinuti o sigurnim i zdravim radnim uvjetima te stalno poboljšavati naše instalacije, opremu, procese i operacije.
  • Podizati svijest, vještine i sposobnosti naših zaposlenika i izvođača kako bi i njih učinkovito uključili u osiguravanje sigurnosti svih osoba.
  • Uskladiti procese sa svim važećim zakonskim i regulatornim zahtjevima.

 

Politika sigurnosti hrane

 

Kao proizvođači proizvoda za pekarstvo i slastičarstvo svjesni smo odgovornosti za sigurnost i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

S tim ciljem smo implementirali sustav upravljanja sigurnošću hrane (SUSH) prema zahtjevima FSSC 22000 uključujući:

 

  • HACCP načela
  • Zakonsku regulativu
  • Zahtjeve naših kupaca
  • Zakonsku regulativu država u koje izvozimo

 

Da bi bili uspješni u zadovoljavanju ovih zahtjeva biramo dobavljače koji nam mogu isporučiti sigurne proizvode i kvalitetne usluge te im priopćavamo i dostavljamo potrebne informacije.

S našim kupcima i sestrinskim tvrtkama izmjenjujemo važne podatke vezane za sigurnost proizvoda te smo podrška u razvoju njihovih aktivnosti u pogledu sigurnosti hrane.

Svi naši radnici svojim aktivnostima te kroz primjenu stečenih znanja i pristupom poslu značajno doprinose sigurnosti naših proizvoda što počiva na predanosti poslu, stalnom podizanju svijesti i planiranoj sveobuhvatnoj edukaciji.

Kontinuirano radimo na stalnom unapređenju i poboljšanju našeg sustava upravljanja sigurnošću hrane.

U svrhu održivosti konstantno radimo na minimiziranju utjecaja naše proizvodnje na prirodni okoliš.

Ova politika je dostupna svim zaposlenicima i ostalim zainteresiranim stranama putem naših internetskih stranica te kroz Priručnik sustava i Upravnu ocjenu.

 

OKOLIŠ

 

Lesaffre Adriatic je ekološki odgovorna tvrtka koja teži stalnom poboljšanju i unaprjeđivanju procesa i tehnologija u proizvodnji a sve u cilju odgovornog odnosa prema okolišu. Naši stručnjaci svakodnevno rade na zahtjevnim projektima smanjenja korištenja prirodnih resursa, kao što su voda i prirodni plin, koristeći nusproizvode iz procesa proizvodnje kao izvor energije.

Jedan od ciljeva tvrtke je stalno podizanje svijesti našim djelatnicima kako bi  njihovo djelovanje u proizvodnji dovelo do pozitivnih efekata na okoliš i na zaštitu okoliša. Kroz desetljeća uspješne proizvodnje, Lesaffre Adriatic nikad nije prestao brinuti o okolišu. Tako danas na svaku investiciju u proizvodnji približno 25% odlazi na zaštitu okoliša.

Lesaffre brine!

Lesaffre grupa brine i duboko je orijentirana kako na zdravu prehranu čovječanstva tako i na ekološku zaštitu našeg jedinog planeta. Samim tim misija naše grupe je: Zajedničkim snagama radimo na boljoj njezi i zaštiti naše planete (#LesaffreCares)

 

Procjenjuje se da će do 2050. godine naš planet biti dom za oko 9 milijardi ljudi. S ovim rastom stanovništva doći će neminovno i do sve većeg fokusa na cjelokupno zdravlje i dobrobit, kako za ljudsku populaciju, tako i za biljke i životinje s kojima dijelimo naš planet.

Čovječanstvo će se suočiti s neviđenim izazovom: kako nas sve uspješno prehraniti, po mogućnosti što zdravije kako bismo očuvali zdravlje i kvalitetu života, dok će resursi za proizvodnju hrane postajati sve oskudniji ili manje kvalitetni, zagađeni ili siromašniji. Nužno je da budućnost planiramo danas i da se duboko orijentiramo i razvijamo proizvode i rješenja koja su održiva, produktivna i poštuju čovječanstvo i okoliš.

Izazov je kolosalan, složen i hitan.

Kako Lesaffre pomaže?

Fermentacija se stoljećima koristi u cijelom svijetu: za borbu protiv otpada, za očuvanje naše hrane, za bolji okus hrane i naše cjelokupno zdravlje. Gotovo 170 godina mi u Lesaffru radimo na njegovim zapanjujućim svojstvima jer čvrsto vjerujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.

Motivirani smo snažnim osjećajem znatiželje, predani stalnim inovacijama i uvjereni u neograničeni potencijal kvasca, derivata kvasca i drugih mikroorganizama za očuvanje zdravlja i dobrobiti planeta u cjelini. Kao inovatori, predani smo iskorištavanju punog potencijala naših prirodnih fermentacijskih rješenja dobivenih od kvasca i njegovih nusproizvoda. S tim rečeno, stvaramo proizvode koji imaju za cilj poboljšanje i jačanje zdravlja ljudi, a sve u svrhu konačnog cilja: pomoći u boljoj zaštiti i prehrani planeta na ekološki prihvatljiv način.

Lesaffre svoj obol budućnosti gradi na tri stupa na kojima se i temelji misija naše grupe.

 

NAŠ RAZVOJ TEMELJEN NA LJUDIMA …radimo zajedno
Ljudsko biće je u srcu našeg poslovanja. Poštovanje, povjerenje i sigurnost vode naše odnose s našim zaposlenicima i populaciji u našem okruženju.
Naše podružnice nalaze se diljem svijeta, te nam to omogućuje da budemo bliski lokalnim zajednicama za bolje usmjeravanje naših akcija solidarnosti kroz ECHO program. Kroz ovaj filantropski program, naše podružnice i poslovne jedinice sudjeluju u raznim dobrotvornim projektima koji podržavaju lokalne zajednice i služe našoj misiji.

 

NAŠ RAD TEMELJEN NA FERMENTACIJI I MIKRO-ORGANIZMU …bolja njega
Kao ključni globalni igrač u fermentaciji više od jednog stoljeća, radimo na pronalaženju sve relevantnijih odgovora na potrebe hrane, zdravlja, prirodnosti i poštivanja našeg okoliša. Tako svaki dan istražujemo i otkrivamo beskonačan potencijal mikroorganizama.

 

NAŠA BRIGA ZA RESURSE PLANETA …zaštita planete
Naše aktivnosti dio su očitog eko-sustava. Sudjelujemo u tranziciji prema održivoj poljoprivredi.Proizvodimo s željom da smanjimo svoj utjecaj na okoliš: ušteda energije, pročišćavanje otpadnih voda, smanjenje ugljičnog otiska, smanjenje ili ponovna konverzija našeg otpada…72 % naših proizvodnih pogona ima GFSI certifikat i 83 % vode koja se koristi u proizvodnji se vraća u prirodu (očišćena).

 

Lesaffre će i u budućnosti nastaviti u svih svojih 76 tvornica, 79 prodajnih podružnica, 10 centara za razvoj, 62 primjenska centra i sa svih svojih 12 500 zaposlenika raditi na prehrani i zaštiti ljudi i planeta, jer kako smo već spomenuli: budućnost planiramo danas i krajnje je vrijeme da se pokrenemo!

Kako mi proizvodimo kvasac