Pekarski svježi kvasac
di-go pekarski svježi kvasac, komprimiran u blok, danas je najpoznatiji svježi kvasac za primjenu u pekarskoj industriji, obrtničkim pekarama i domaćinstvu. Sadrži oko 30 % suhe tvari, lako je drobljiv i jednoliko se ugrađuje u tijesto tijekom zamjesa. Čuva se u hladnjači na temperaturi između 4 °C i 8 °C i tako zadržava sva svoja svojstva do isteka roka trajnosti navedenog na ambalaži.
Kroz dugi niz godina pokazao se kao nezamjenjiv sastojak svih pekarskih proizvoda te po svojim svojstima potpuno odgovara za proizvodnju kruha, peciva i kolača od dizanog tijesta.
Prednosti njegove upotrebe su brojne i vrlo praktične:
Za industrijske i obrtničke pekare dostupan je:
Za domaćinstvo je namijenjena kockica di-go domaći svježi kvasac 42 g.
Pekarski suhi kvasac
Suhi kvasac može se koristiti u industrijskim i obrtničkim pekarama, kao i u domaćinstvu jer ima sposobnost dugotrajne aktivnosti i čuva se na sobnoj temperaturi. Proizveden je iz posebno odabranog soja kvasca i završnim postupkom ekstruzije i sušenja oblikovan je u sitne granule. Sadržaj suhe tvari je 95 % što omogućava dugi rok trajnosti bez smanjenja aktivnosti u dizanju tijesta. Dodatna trajnost u roku od dvije godine osigurava se pakiranjem pod vakuumom.
Prednosti upotrebe suhog pekarskog kvasca
U ponudi su:
Pročitajte više: