Ekstrapan super

24 lis Ekstrapan super

EKSTRAPAN SUPER je kompletan pekarski poboljšivač za proizvodnju svakodnevno svježih nezapakiranih i/ili zapakiranih pekarskih
proizvoda iz različitih tipova pšeničnog brašna te mješavina pšeničnog, raženog, kukuruznog i ostalih vrsta brašna koje se koriste
u izradi pekarskih proizvoda.
Usklađeni odabir emulgatora i enzima osigurava mekoću i zadržavanje vlage sredine pekarskog proizvoda pri čemu se usporava starenje
kruha i sprječava mrvljenje.

EKSTRAPAN SUPER osigurava svakodnevno proizvedenom kruhu i pecivu zadržavanje svježine kroz 2 do 3 dana.

Sastojci: tvar za sprječavanje zgrudnjavanja, brašno pšenično T- 550, emulgatori, enzimi, tvar za tretiranje brašna:
askorbinska kiselina.

EKSTRAPAN SUPER ima višestruko djelovanje, uz poseban naglasak na:

  • poboljšanje strukture sredine kruha i peciva
  • usporavanje starenja sredine i sprječava mrvljenje pri rezanju
  • poboljšanje mekoće, svježine i produženje trajnosti dnevno svježeg kruha, peciva i ostalih pekarskih proizvoda
  • poboljšanje mekoće, svježine i produženje trajnosti zapakiranog kruha i peciva i pripremljenih sendviča
  • izradi elastičnog i stabilnog tijesta idealnog za strojnu obradu
  • povećanje obujma svih pekarskih proizvoda
  • hrskavosti i topivosti kore pekarskih proizvoda

Način primjene: EKSTRAPAN SUPER dodaje se u količini od 1 kg na 100 kg brašna u zamjes istodobno s ostalim sirovinama.

EKSTRAPAN SUPER namijenjen je za izradu različitih vrsta pekarskih proizvoda:

  • bijeli i polubijeli pšenični kruh
  • integralni kruh od pšeničnog brašna ili pšenične prekrupe iz cijelog zrna
  • miješani raženi kruh
  • kruh iz mješavina više vrsta brašna
  • pecivo
  • toast kruh

Čuvati na suhom i hladnom mjestu u izvornoj ambalaži!

Pakiranje: 10 kg u PE/papirnatoj vreći

Rok upotrebe: 9 mjeseci

Recepture za izradu bijelog i polubijelog pšeničnog kruha

Receptura za bijeli kruh Receptura za polubijeli kruh
Sirovine Količina, % na brašno Masa, kg Količina, % na brašno Masa, kg
Brašno pšenično T-550 100 10,00 - -
Brašno pšenično T-850 - - 100 10,00
Ekstrapan super 1 0,10 1 0,10
Pekarski svježi kvasac 3 0,30 3 0,30
Sol 2 0,20 2 0,20
Voda oko 56 5,60 oko 58 5,80
Masa tijesta 16,20 16,40

Postupak izrade:

  • Zamjes: spiralna mjesilica 3+8 minuta
  • Odmaranje u masi: 20-30 minuta
  • Dijeljenje
  • Intermedijerno odmaranje: 10 minuta
  • Oblikovanje
  • Završna fermentacija: 60 minuta, 35°C/85% relativne vlage zraka
  • Pečenje: približno 25 minuta na 220-230°C

Tjesteni komad može se nakon oblikovanja uvaljati u POSIPAN, POSIPAN SLANI ili POSIPAN SEZAM.
Pri kraju fermentacije može se tjesteni komad po želji narezati na razne načine.

Recepture za izradu kruha iz integralnog pšeničnog brašna

Receptura 1 Receptura 2
Sirovine Količina, % na brašno Masa, kg Količina, % na brašno Masa, kg
Brašno pšenično integralno 80 8,00 50 5,00
Brašno pšenično T-550 20 2,00 50 5,00
Ekstrapan super 1 0,10 1 0,10
Glutopan 2 0,20 1 0,10
Pekarski svježi kvasac 3 0,30 3 0,30
Sol 2 0,20 2 0,20
Voda oko 60 6,00 oko 58 5,80
Masa tijesta 16,80 16,40

Postupak izrade:

  • Zamjes: spiralna mjesilica 4+4 minute
  • Odmaranje u masi: 20-30 minuta
  • Dijeljenje
  • Intermedijerno odmaranje: 10 minuta
  • Oblikovanje
  • Završna fermentacija: 40-50 minuta, 30°C/85% relativne vlage zraka
  • Pečenje: približno 25 minuta na 220-230°C

Tjesteni komad može se nakon oblikovanja uvaljati u POSIPAN, POSIPAN SLANI ili POSIPAN SEZAM ili različite vrste brašna.
Pri kraju fermentacije može se tjesteni komad po želji narezati na razne načine.

Recepture za izradu miješanog raženog kruha

Receptura 1 Receptura 2
Sirovine Količina, % na brašno Masa, kg Količina, % na brašno Masa, kg
Brašno pšenično T-550 70 7,00 70 7,00
Brašno raženo T-1250 30 3,00 30 3,00
Ekstrapan super 1 0,10 1 0,10
Pekarski svježi kvasac 3 0,30 3 0,30
Kiselo tijesto pšenično - - 2 0,20
Sol 2 0,20 2 0,20
Voda 58-60 5,80 60-62 6,00
Masa tijesta 16,40 16,80

Postupak izrade:

  • Zamjes: spiralna mjesilica 3+8 minuta
  • Odmaranje u masi: 20 minuta
  • Dijeljenje
  • Intermedijerno odmaranje: 10 minuta
  • Oblikovanje
  • Završna fermentacija: 50-60 minuta, 30°C/85% relativne vlage zraka
  • Pečenje: približno 30 minuta na 220-230°C

Tjesteni komad može se nakon oblikovanja uvaljati u POSIPAN, POSIPAN SLANI ili POSIPAN SEZAM ili različite vrste brašna.
Pri kraju fermentacije može se tjesteni komad po želji narezati na razne načine.

Receptura za izradu peciva

Sirovine Količina, % na brašno Masa, kg
Brašno pšenično T-550 100 10,00
Ekstrapan super 1 0,10
Pekarski svježi kvasac 3 0,30
Šećer 2 0,20
Margarin 3 0,30
Sol 2 0,20
Voda-hladna oko 58 5,80
Masa tijesta 16,90

Postupak izrade:

  • Zamjes: spiralna mjesilica 3+8 minuta
  • Temperatura tijesta: do 25°C
  • Odmaranje u masi: 20 minuta
  • Dijeljenje
  • Intermedijerno odmaranje: 10 minuta
  • Oblikovanje
  • Završna fermentacija: 40-60 minuta, 28°C/80% relativne vlage zraka
  • Pečenje: približno 15 minuta na 210-220°C

Pecivo se nakon hlađenja može upakirati u vrećice ili mrežice. Prikladno je i za izradu sendviča koji će upakirani biti svježi kroz nekoliko dana.

Receptura za izradu toast kruha

Sirovine Količina, % na brašno Masa, kg
Brašno pšenično T-550 100 10,00
Ekstrapan super 1 0,10
Pekarski svježi kvasac 3 0,30
Šećer 2 0,20
Margarin 2 0,20
Sol 2 0,20
Voda oko 57 5,70
Masa tijesta 17,26

Postupak izrade:

  • Zamjes: spiralna mjesilica 3+8 minuta
  • Odmaranje u masi: 20-30 minuta
  • Dijeljenje: za toast kruh 600–1000g, ovisno o veličini kalupa
  • Intermedijerno odmaranje: 10 minuta
  • Oblikovanje
  • Završna fermentacija: 60 minuta, 35°C/85% relativne vlage zraka
  • Pečenje: približno 25-35 minuta na 220-230°C – za toast kruh

Toast kruh se nakon hlađenja nareže na kriške i upakira se u vrećicu te će zadržati svježinu kroz nekoliko dana. Ukoliko se želi duža
trajnost toast kruha, potrebno je dodati Amipan T, tekuće sredstvo za konzerviranje na bazi natrijevog propionata koje sprječava
razvoj plijesni u svježim proizvodima koji se prodaju upakirani.

Nema komentara

Žao nam je, komentari su zatvoreni u ovom trenutku.